Vikeså & Bøckmann Glassindustri AS

                  Vikeså Glassindustri har hovedkontor og produksjon i Bjerkreim i Rogaland. Bøckmann glassindustri as har produksjon i Fredrikstad. Vi produserer og leverer glass til kunder over hele Norge.

Vikeså Glassindustri as er blitt miljøfyrtårn!

Fordi vi syns det er viktig med miljø har vi  jobbet med å bli sertifisert som miljøfyrtårn. For å bli miljøfyrtårn må vi nærmest være best i klassen på alt. Det har vi tatt som en utfordring og ikke et problem.

Den 20 juni nådde vi målet og fikk sertifiseringen.

Bjerkreim kommune 2020

Vikeså Glassindustri as holder til i Bjerkreim i Rogaland.

Vikeså Glassindustri AS ble etablert i 1979. Vi er en moderne bedrift med en lang rekke erfarne medarbeidere og moderne produksjonslokaler. I tillegg har det de senere år blitt investert flere millioner kroner i produksjonsutstyr blant annet hentelinje for glass, laminat  skjærebord, gasspresse og fugeautomat for den store produksjonslinjen vår. I juni 2017 etablerte vi en egen engros avdeling i Bergen. Fra avdelingen i Bergen kan vi forsyne våre kunder med enkle glass samt rådgiving i forhold til valg av funksjonsglass.

Vikeså glassindustri har en visjon om å være ; “produsenten nær deg”.  I det ligger det en klar målsetting om at vi skal være for hånden når det gjelder rådgiving, salg, produksjon og levering.  Vi er en av de første som kan skilte med miljøsertifisering på våre kortreiste glass. I juni 2020 ble vi sertifisert som miljøfyrtårn.

Bøckmann Glassindustri as i Fredrikstad

Bøckmann Glassindustri AS har sitt utspring i Brødrene Bøckmann AS. Brødrene Bøckmann AS ble etablert allerede i 1962 av Gunnar Sten og Edgar Bøckmann. De startet produksjon av isolerglass på egen fabrikk på Sellebakk ved Fredrikstad. Grunnleggerne skapte produksjonskultur og hadde kundefokus som resulterte i en merkevare i glassbransjen. Etter flytting til nye store lokaler i Fredrikstad ble det raskt en av Europas mest automatiserte og effektive fabrikker for produksjon av isoler, herdet og bearbeidet glass. Det jobbet på det meste 450 personer,fordelt på 4 fabrikker, 7 glassmesteravdelinger, og bilglasskjeden Glassdrive. Selskapet ble kjøpt opp av den multinasjonale glassgiganten Saint-Gobain i 1993.  Saint-Gobain hadde eierskap frem til 2019 når det ble solgt til selskapet Mimir Invest AB. Et år senere ble avdelingen i Fredrikstad kjøpt opp av Vikeså Glassindustri AS. Avdelingen har tatt opp igjen det tradisjonsrike navnet Bøckmann Glassindustri AS. Her produserer man tilskjært bearbeidet enkeltglass og har lager av glass på fast mål. I tillegg har vi et rikholdig sortiment av glasstilbehør.

Hvem er Vikeså glassindustri og Bøckmann glassindustri?

Vi er håndverksbedrifter som med stolthet produserer isolerglass til glassmestere, aluminium- og trevareindustrien i Norge, i tillegg gir vi service og selger mye forskjellig tilbehør til glass. Vi har dedikerte og erfarne medarbeidere på alle nivå både i administrasjon og produksjon. I løpet av de siste årene har de rundt 35 ansatte bestått av ni forskjellige nasjonaliteter. På Vikeså er vi en av hjørnestensbedriftene i kommunen og i Fredrikstad er vi en kjent aktør. Vi har som valgspråk å være “produsenten nær deg” og i det ligger det en lovnad om å være lokal, stolt og akkurat passe stor

https://www.glassportal.no/2020/03/29/vikesa-relanserer-bockmann-merkevaren/

Kortreist isolerglass best for miljøet

Importert isolerglass fra øst europa har opp til 13 ganger høyere påvirkning på klimaet enn glass fra en lokal produsent i følge en ny svensk rapport.  

Resultatene i rapporten er blant annet basert på hvilke energikilder som er de bakenforliggende for prosessene i isolerglassproduksjon. Utslipp fra transport er et annet viktig parameter.

Glass produsert i norge benytter grønne energikilder og nærhet til kundene gir dramatisk lavere transportrelaterte Co2-utslipp.

Kjøpere av isolerglass som selv ønsker å fremstå med en klimavennlig profil har all grunn til å velge kortreist.

Vi er en av de første som kan skilte med miljøsertifisering på våre kortreiste glass. I juni 2020 ble vi sertifisert som miljøfyrtårn.

Produsenten nær deg

Vikeså Glassindustri AS og Bøckmann Glassindustri AS leverer i dag glass til kunder over hele Norge.
Vi er en stødig samarbeidspartner for leveranser
av glass til alle formål.